Bootcamping in het stadspark

Hoe ziet de foto eruit waarop drie mensen - op hun knieën - op zoek zijn naar geursporen van bevers in een groen Gelders landschap? Cultuur, Trends & Mode geeft jou een rake beeldbeschrijving!

Alle ruimte ook voor de Volkskrantrubriek Beeldvormers die onderzoekt hoe een foto onze kijk op de werkelijkheid bepaalt. Oog daarin voor de spraakmakende G7-zoenfoto, starring Melania Trump en Justin Trudeau. Maar ook oog voor de orkaan; over trends in beelden van natuurgeweld. 

Over trends gesproken, in deze editie vind je ook een bijdrage over het groeiende aantal bootcampdeelnemers in stadsparken. Dat heeft ongetwijfeld invloed op het uiterlijk van de openbare ruimte, iets waarover CTM lezers altijd graag op de hoogte houdt. 
Ten slotte: de tentoonstelling Design van het Derde Rijk in Den Bosch, het imposante nieuwe Naturalis en een essay door veelvuldig gelauwerd toneelregisseur Ivo van Hove getiteld ‘Kunst is een mensenrecht’.

Over Cultuur, Trends & Mode

CTM biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Regelmatig kunt u een pakkende beeldbeschrijving verwachten bij een actuele foto, een spraakmakend nieuw gebouw of een kunstwerk in de openbare ruimte. Ook houdt CTM u op de hoogte van opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Vier edities per jaar verschijnt CTM als Trendsnummer, volledig gewijd aan één maatschappelijke trend mét zijn visuele gevolgen. Twee nummers per jaar draait alles om mode en kleding. Welke collecties hangen er in winkels, welk modebeeld kleurt de straat?
Cultuur, Trends & Mode wordt gemaakt door de redactie van de Voorste Kamer en wordt verstrekt (Daisy en streaming) door Bibliotheekservice Passend Lezen of de lokale bibliotheek. Een abonnement valt binnen het lidmaatschap van Bibliotheekservice Passend Lezen. Raadpleeg de website www.passendlezen.nl voor meer informatie.