Blijven proberen en overal op af!

Blind of slechtziend worden. De eerste gedachte is vaak: ‘dat wordt kommer en kwel!’

Inderdaad, er is verdriet. Dat blijft. Karin Westerink schrijft indringend over lastige momenten. Maar je beperking brengt je ook in situaties die op de lachspieren werken. Lach mee om de vrolijke miniblogs! De lach en de traan, mooi als ze naast elkaar kunnen bestaan.

Carlo Duister bleef niet in tranen zitten, toen hij plots zijn zicht verloor. Hij wilde niet leven met enkel ‘niet meer kunnen’ en besloot zijn leven actief vorm te geven met alles wat hij wél kon. En dat bleek heel wat te zijn. Zijn motto: ‘blijven proberen en overal op af!’ Monique Verboeket had een inspirerend gesprek met hem. Beluister hier een fragment.

Ook het interview van Petra de Jong bij het MDRA was bemoedigend. Rassendiscriminatie of ongelijke behandeling van mannen en vrouwen. Bij ‘discriminatie’ denk je daar waarschijnlijk als eerste aan. Maar als je Zehra Keleş hebt gehoord van Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, dan weet je dat je bij een antidiscriminatie meldpunt voor veel méér zaken terecht kunt, óók als het een visuele beperking betreft.

En verder in het aprilnummer van Zienswijs: uittips, nieuws, gekweekte netvliezen met nachtblindheid en glaucoomdiagnose met gebruik van kunstmatige intelligentie.

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl