Beeldspraak 3 biedt stof tot nadenken

Op 2 maart was het precies 200 jaar geleden dat Multatuli werd geboren. 2020 is dan ook uitgeroepen tot het Multatuli-jaar. In Beeldspraak nemen we drie artikelen op over de schrijver, zijn geboortehuis, zijn nagedachtenis en zijn boodschap.

Verder een essay van auteur Niña Weijers. Ze overdenkt hoe ze als schrijver bij groepen wordt ingedeeld op grond van geboortejaar, huidskleur en/of thematiek. Moet ze zich daarover gevleid voelen of juist niet?

Haro Kraak constateert in een artikel dat er wel erg veel romans verschijnen over schrijvers die aan een boek werken. Waar komt die trend vandaan? En hoe wordt de schrijver als verteller ingezet in deze boeken? Beeldspraak 3 biedt dus genoeg stof tot nadenken. Veel interviews ook! En dan natuurlijk nog wat recensies over nieuw verschenen romans. Luister hier naar een stukje Niña Weijers (Audio, opent in nieuw venster).

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via passendlezen.nl  Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl