Week van het Luisterboek 2018

Hebban organiseert dit jaar voor de tweede keer de week van het luisterboek, die gehouden wordt van woensdag 9 mei tot en met zaterdag 19 mei. Voor het eerst wordt er gewerkt met een thema: ‘Verhalen voor het leven’.

Ook is er voor het eerst een geschenk in de vorm van een speciale Week van het Luisterboek-cadeau-app. Hierop staan twee gloednieuwe, gratis te beluisteren,  luisterboeken. Wie is de Mol-presentator Rik van de Westelaken leest ‘Ik kan er nét niet bij’, een aangrijpend persoonlijk verhaal van Sander Verheijen over zijn tweeling. En het tweede luisterboek: ‘Stilzwijgen’, een kort spannend verhaal van thrillerschrijfster Anita Terpstra, wordt voorgelezen door cabaretière Carolien Borgers.

Hebban organiseert bovendien een aantal luisterclubs (leesclubs voor luisterboeken), brengt een serie podcasts uit en zal dagelijks redactionele aandacht besteden aan de groeiende populariteit van het gesproken boek. 

Het Beste Luisterboek van het Jaar wordt beloond met de Hebban Luisterboek Award 2018 en wordt gekozen door een jury bestaande uit 100 liefhebbers van luisterboeken. Zij beoordelen de longlist bestaande uit 24 genomineerde luisterboeken, samengesteld door de partners van de Week van het Luisterboek. De shortlist bestaat uit 5 luisterboeken en wordt bij Tijd voor MAX op 8 mei vanaf 19:00 uur op NPO 1 bekendgemaakt. Een week later is bekend wie de winnaar is. 
Hanna Verboom en Jochem Myjer waren de winnaars van de eerste editie van de Hebban Luisterboek Award.