Tilburgs festival wil blinden, slechtzienden én zienden prikkelen 

De zintuigen prikkelen van blinden, slechtzienden én mensen die zich willen laten inspireren door geblinddoekt deel te nemen. Dat is wat de organisatoren van de eerste editie van het internationale Closed Eyes Festival voor ogen hebben. 

Op zondag 7 juli wordt Cultuur BSO Monopole, op een steenworp afstand van Tilburg CS, omgetoverd tot festivallocatie. Artiesten uit binnen- en buitenland organiseren er workshops, performances en activiteiten waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. “Voor zover wij weten wordt nergens ter wereld zo’n festival georganiseerd, ” aldus kunstenaar Jofke van Loon, een van de drijvende krachten achter het evenement. Een uniek festival dus.
Closed Eyes Festival brengt dan ook een bont gezelschap aan artiesten die vrijwillig hun activiteiten aanbieden. Dat varieert van beweging en dans tot fotografie, sculptuur en een proeverij. Maar je kunt er ook terecht voor stemcoaching, klank- en geurbeleving, en kleding- en kleuradvies op de tast. 
Omdat Closed Eyes Festival vrijwillig wordt georganiseerd, wordt als tegemoetkoming in de kosten €10,00 entree gevraagd. Het is een klein intiem evenement, dus tickets zijn beperkt verkrijgbaar. Een definitieve dagindeling volgt spoedig online.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op: www.closedeyesfestival.com en op Facebook om de ontwikkelingen en het programma te volgen.