Zet 'm Op

Zet ‘m Op in 2023: De laatste vier 

In december werd het al gecommuniceerd naar de abonnees: in april stopt Zet ‘m Op. Een groot deel van de luisteraars is al abonnee vanaf het begin, in 1985. Daarom werkt de redactie in de resterende vier afleveringen stapsgewijs toe naar een voor de doelgroep duidelijk en acceptabel einde. 

Als reden voor het opheffen wordt de pensionering van de presentatoren en de redactie genoemd. Daarom begint Zet ‘m Op het jaar met een aflevering over werken, met de focus op het begin van het werkzame leven en op het einde. Enkele werkplekken passeren de revue: de kinderboerderij, de supermarkt en de horecagelegenheid, gerund door mensen met een beperking. Er is ook aandacht voor de dagbesteding en voor vrijwilligerswerk. Het hoorspel gaat over de spannende eerste werkdag in een nieuwe baan. De boswachter heeft het over het stoppen met werken, want ook hij gaat in april met pensioen. Hoe vult hij zijn dagen daarna op een zinvolle manier? 

Over Zet 'm Op

Zet ‘m Op is een luistertijdschrift voor mensen met een verstandelijke beperking. De korte teksten worden afgewisseld met begrijpelijke gedichtjes en aansprekende muziek. Door de thematische opzet leent het periodiek zich goed voor gebruik in projecten en als aanzet voor een groepsgesprek binnen instellingen en scholen. Zet ‘m Op heeft ook veel individuele abonnees. Het wordt uitgegeven door Dedicon, specialist in de productie van aantrekkelijke alternatieve leesvormen.
 
Zet ‘m Op verschijnt in 2023 4 keer, tot en met april. Abonneren op Zet 'm Op kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl Abonnementen op gesproken uitgaven vallen binnen het lidmaatschap van Bibliotheekservice Passend Lezen. Raadpleeg de website www.passendlezen.nl voor meer informatie.