Zet 'm Op

Nummer 9: Weg

Een startschot bij een wedstrijd, en daarna als eerste weg zijn. Veel mensen willen dat. Je ziet het op televisie, bijvoorbeeld bij een wielerwedstrijd, of bij de Formule-1 met Max Verstappen. Er zijn ook computergames waar je als eerste weg moet zijn. Je hoort erover in de Zet ’m Op van september. In het interview praat Frederique met een man die de marathon loopt en ook graag als eerste weg is. Soms gaat er iets mis bij de start van zo’n wedstrijd, zoals in het prentenboek Weg! van Ineke Upperman en Emanuel Wiemans.

Maar er is ook een anders soort Weg wezen.
Sommige mensen willen even weg van alle herrie en drukte. Van de drukte in de stad, van de drukte op het werk, of van de drukte van alle mensen om ons heen. Ook daarover gaat het in Zet ’m Op 9. De boswachter vertelt erover en je hoort het in de liedjes en gedichten.

'Zet ‘m op' is een audiomagazine voor mensen die luisteren leuker vinden dan lezen. Het blad wordt gemaakt voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking en behandelt iedere maand een thema waaromheen hoorspelen, moppen, verhalen, weetjes en muziek worden geprogrammeerd. Ook moeilijke onderwerpen worden niet geschuwd. Een vaste schare fans kijkt maandelijks uit naar dit uurtje plezier en informatie. 

Zet 'm Op verschijnt 11 keer per jaar. Abonneren op Zet 'm Op kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl