Update Coronavirus

In deze Corona-update: Christelijk Blindenbibliotheek laat vrijwilligers voorlopig thuis; Bartiméus sluit dagbestedingen

Christelijk Blindenbibliotheek laat vrijwilligers voorlopig thuis

CBB, de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden, is vanwege het coronavirus gestopt met de inzet van vrijwilligers voor het inleeswerk in de opnamestudio’s in Ermelo. De productie en reproductie van gesproken kranten en tijdschriften gaan vooralsnog wel gewoon door. Evenals de productie en reproductie van tijdschriften in grootletter-, digitale, en braillevorm.  “Dit is mogelijk door de inzet van onze medewerkers in de studio’s en de inzet van thuisleesdiensten, die momenteel volop draaien. Het inlezen van boeken zal echter wel worden vertraagd,” laat het CBB weten.  

Bartiméus sluit dagbestedingen

De dagbestedingen van Bartiméus sluiten. De organisatie voor blinden en slechtzienden hoopt cliënten en medewerkers op deze manier te beschermen tegen het coronavirus. Cliënten krijgen nu dagbesteding op maat aangeboden, waar mogelijk vanuit de eigen woning. Ook op de woongroepen van Bartiméus worden maatregelen genomen. Zo wordt er slechts 1 bezoeker per woning toegelaten. Daarnaast wordt gevraagd waar mogelijk gebruik te maken van beeldbellen als alternatief voor fysiek bezoek.