Apple wint Louis Braille Award

Apple heeft de Louis Braille Award gewonnen voor de inspanningen die ze doen om toestellen geschikt te maken voor blinden en slechtzienden, zo meldt iCulture.nl deze week. Het is de 57e keer dat de prijs wordt uitgereikt aan mensen en/of bedrijven die een bijdrage hebben geleverd aan het levenskwaliteit van blinden en slechtzienden.

Apple kreeg de prijs uit handen van de Associated Services for the Blind and Visually Impaired, voor de toegankelijkheidsfuncties in de iPhone, iPad, Apple Watch, Mac en andere producten. Zo zit er op de Mac een schermlezer en zijn de touchscreenfuncties op de iPhone en iPad ook goed bruikbaar voor blinden. Bovendien is de Apple Watch de eerste wearable die makkelijk te bedienen is voor blinden en brengen ontwikkelaars allerlei apps uit, zoals navigatie voor blinden op de Apple Watch. Braille wordt uiteraard ook ondersteund, zowel op de iPhone als op de Mac. Je kunt meer dan 70 brailleschermen koppelen en het gebruiken in 25 talen. Daarmee loopt Apple voor op veel andere fabrikanten, die veel minder doen. 

In 2015 kreeg Apple de Helen Keller Achievement Award voor de VoiceOver-technologie. Deze prijs werd uitgereikt door de American Foundation for the Blind.

Via Twitter liet Apple’s algemeen directeur Tim Cook weten dankbaar te zijn voor de prijs. Ook feliciteerde hij zijn toegankelijkheidsteam met hun goede werk.