7 medailles voor Rogier Dorsman

Slechtziende zwemmer Rogier Dorsman zwom op het WK parazwemmen in Madeira op zeven afstanden. Op elke afstand haalde hij een medaille binnen. Vijf keer een gouden en twee keer een zilveren.

"Er is eigenlijk niet één medaille die er echt uitspringt’”  vertelt hij aan RTV Utrecht, “Ik ben met allemaal heel blij. Maar dat ik als niet-sprinter het WK begon met goud op de 50 meter vrij was wel heel mooi".

Vijf keer goud, twee keer zilver

Dorsman won goud op de 50m. vrije slag, 100m. schoolslag, 200m. wisselslag, 100m vrije slag en 400m. vrije slag. Zilver haalde hij op de 100m. vlinderslag en de 100m. rugslag. Op de 200m. wisselslag en 100m. vrije slag zwom hij ook een kampioenschapsrecord.

Vorig jaar bij de Olympische Spelen in Tokio haalde Rogier Dorsman drie keer goud. Vanwege die unieke prestatie mocht hij tijdens de sluitingsceremonie de Nederlandse vlag dragen.
In Madeira moest de zwemmer zich van 12 t/m 18 juni elke ochtend in de serie plaatsen om dan ’s avonds de finale te zwemmen. Hij vertrok met het doel om 7 medailles te halen, maar dat daar vijf gouden bij zouden zijn, had hij niet verwacht. Nu kan hij een paar weken nagenieten tijdens een verdiende vakantie.