Vakprijs voor de Donald Duck in braille

In het DeLaMar Theater in Amsterdam werden vorige week de Mercur Awards uitgereikt, dé vakprijzen in de magazine mediabranche. Ook Donald Duck Weekblad viel in de prijzen; in de nieuwe categorie ‘Mercur introductie van het jaar’ ontving de allereerste Donald Duck in braille deze zogenaamde Oscar voor de tijdschriften.

Voor het eerst in de geschiedenis is er een toegankelijke versie van het populaire magazine gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Met deze bijzondere uitgave wil het weekblad mensen die blind of slechtziend zijn laten ervaren hoe Donald Duck en de wereld van Duckstad eruitziet. Zo kunnen mensen met een visuele beperking – samen met ziende kinderen – ook veel plezier aan beleven aan de gekke fratsen van het alom bekende stripfiguurtje.

Zowel uitgever Sanoma als de makers van Dedicon laten weten bijzonder trots te zijn op het mooie product en de fijne samenwerking met De Koninklijke Bibliotheek en Bibliotheekservice Passend Lezen. Maar vooral veel waarde te hechten aan de glimlach van blinde kinderen die nu, net als iedereen, ook gewoon van een stripverhaal kunnen genieten.