Sara Langeveld maakt furore bij de VN in New York en in Zapp!

Ze ging als vertegenwoordiger van Nederlandse scholieren naar de Youth Climate Summit van de VN in New York; Ze sprak met Mark Rutte en andere wereldleiders over hoe we meer bewustzijn kunnen creëren rondom klimaatverandering; Onlangs won ze een Young Impact Award in de categorie Environment: De 17-jarige Sara Langeveld uit Delfgauw. 
Zij staat centraal in de Zapp! van de maand mei, waarvan hier een fragment is te beluisteren.

Ook haar Young Impact-collega Jan Peter van Irsel (18) komt aan het woord. Hij was eveneens genomineerd voor deze prestigieuze prijs, maar bij hem bleef het helaas bij een nominatie. Maar dat ze beiden, ook in deze tijden, de wereld positief en duurzaam willen beïnvloeden en impact willen maken op anderen en op de wereld, maakt hen in de ogen van Zapp! altijd winnaar.

Verder schreef Lotte de Bitter een open brief aan Mark Rutte; zijn Chinese tieners, weliswaar met mondkapje, al wel weer naar school;  en hoe is het eigenlijk om jong, blind en dan ook nog gay te zijn? Of hoe is het eigenlijk om flaporen te hebben? Wat zijn de favoriete jeugdboeken van Ronald Giphart? Waarom nam Glen Faria een lied op met zijn tienerzoon? En heeft de blauwe lucht écht met corona te maken? 

Zomaar wat vragen die beantwoord worden in deze 5e editie van Zapp! van dit jaar.

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00.