Juwelen! In het winternummer van CTM

Hoor het ijs kraken en de juwelen blinken in de extra lange wintereditie van Cultuur, Trends & Mode! Ook deze decembermaand zijn er weer veel tentoonstellingen in ons kleine landje; CTM zet de hoogtepunten op een rij. Het Mauritshuis in Den Haag toont werk van de zeventiende-eeuwse schilder Nicolaas Maes en het Prinsenhof in Delft exposeert Pieter de Hooch, werkzaam in diezelfde eeuw.

Ook in Delft: een metershoge miniatuur van het ouderlijk huis van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm. Dan het aanbod in Amsterdam: Mode op de Bon in het Verzetsmuseum en De Grote Suriname Tentoonstelling in de Nieuwe Kerk. In Den Haag in Panorama Mesdag zijn alle blikken gericht op Louis Apols poollandschappen en in het Cube Design Museum in Limburg sta je oog in oog met een uitgestorven neushoorn. Ook biedt deze extra lange editie enkele overpeinzingen en beschouwingen op het fenomeen Museum. Want wat een museum is, biedt en vermag; dat is allemaal aan het verschuiven.

En hé! Het is december; tijd van fonkeling en schittering! Daarom een uitgebreid bezoek aan de Hermitage Amsterdam voor de imponerende tentoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof…Luister hier alvast naar een fragment

Over Cultuur, Trends & Mode

CTM biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Regelmatig kun je een pakkende beeldbeschrijving verwachten bij een actuele foto, een spraakmakend nieuw gebouw of een kunstwerk in de openbare ruimte. Ook houdt CTM je op de hoogte van opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Vier edities per jaar verschijnt CTM als Trendsnummer, volledig gewijd aan één maatschappelijke trend mét zijn visuele gevolgen. Twee nummers per jaar draait alles om mode en kleding. Welke collecties hangen er in winkels, welk modebeeld kleurt de straat? Kijk op www.passendlezen.nl voor meer informatie, of vraag een proefnummer aan via klanten@passendlezen.nl