Overschot geleidestokken door Brexit *

Britse fabrikanten van geleidestokken maken zich grote zorgen over de gevolgen van de Brexit nu het No Deal-scenario steeds dichterbij komt. Groot-Brittannië is marktleider op het gebied van de productie van geleidestokken en het Europese vasteland is haar grootste afnemer. 

*Let op: bestellen kan niet (meer), het betreft een 1 april grap! 

De Britten vrezen dat door de hoge heffingen, als gevolg van de Brexit, exporteren te duur wordt, en dat de Chinezen de productie zullen overnemen. Daardoor dreigt nu al een overschot aan rechtshandige geleidestokken, die de Britten specifiek voor de Europese markt produceren en die in Groot-Brittannië onverkoopbaar zijn. 

Om verspilling van al geproduceerde stokken tegen te gaan, benaderen de verenigde Britse geleidestokproducenten momenteel Europese organisaties en bedrijven met het verzoek om de rechtshandige stokken gratis te verspreiden onder belangstellenden.

Ook de redactie van de Voorste Kamer werd benaderd en mag een beperkt aantal stokken weggeven. “Het gaat om de Right Stick Pro, zeg maar de Rolls Royce onder de geleidestokken,” aldus een woordvoerder van de belangenorganisatie van de verenigde Britse geleidestokproducenten.

Belangstellenden kunnen zich vanaf maandag melden bij de redactie van de Voorste Kamer. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Zolang de voorraad strekt.